Laden...

Examen(stress). Hoe bereid jij je voor?


Datum: 31/03/2016Terug naar overzicht

Krijg jij buikpijn van examens? Lig je nachten wakker van de spanning? Weet je niet meer wat je moet doen? Kortom raak je in de stress voor het examen?

Volg dan onderstaande tips om goed voorbereid te zijn op je examen:

 

* Leer niet alles in 1 keer

Leer niet alles in 1 keer, maar begin, als je halverwege de opleiding/cursus bent, al met herhalen van hoofdstuk 1. Lees het hoofdstuk door en maak een samenvatting. Ga in die week jouw eigen gemaakte samenvatting meerdere keren doorlezen. Begin de week daarna hoofdstuk 2 te lezen en maak daar ook weer een samenvatting van. De week daarna hoofdstuk 3 enzovoort.

* Herhaal

Herhaal de stof/ je samenvattingen meerdere keren zodat het goed in je opgenomen wordt. Herhaling is de kracht van het onthouden.

* Maak oude examens

Heb je de kans om oude examens te oefenen, doe dat dan. Kun je geen oude examens oefenen, maak dan opdrachten of maak oefeningen op het Internet (bijvoorbeeld voor Zakelijk Nederlands)

* Rust goed uit

Rust is een belangrijke tip. Ga de dag voor het examen op tijd naar bed en zorg dat je goed uitgerust aan het examen begint. Je hersenen werken dan beter!

* Wordt niet boos en raak niet gefrustreerd tijdens je examen

Het is wetenschappelijk bewezen dat boosheid je intelligentieniveau tijdelijk verlaagd. Je heb er dus niets aan.

Ik ben nu heel benieuwd welke voorbereidingen jij treft voor het examen. Hoe leer jij voor het examen? Welke tip(s) heb jij voor de andere lezers? Laat het ons weten in een reactie op deze blog. We leren tenslotte allemaal van elkaar!

Reacties

Laat een reactie achter!

Uw naam:
Uw emailadres:
Uw bericht:
Workshops | Cookie instellingen | Over ons | Klachtenprocedure | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Login voor leden |